Varhaisraskauden ultra

Varhaisraskauden ultraäänitutkimus on helppo ja turvallinen tutkimus varmistaa, että sikiön kasvu vastaa raskausviikkoja, raskaus on kohdun sisällä ja syke näkyy.

Varhaisraskauden ultraäänitutkimuksessa tarkistetaan, että sikiön kasvu vastaa raskausviikkoja, syke löytyy ja sikiö kehittyy kohdun sisällä. Ultraäänitutkimuksessa nähdään myös monisikiöiset raskaudet. Sydämen sykettä ei nykyisin enää kuunnella ultraäänellä. Hyvän raskauden osoitukseksi riittää, että vahva syke löytyy.

Alkuraskauden ultraääni voidaan luotettavasti tehdä, kun 7 raskausviikkoa on täynnä (eli kun säännöllisessä kuukautiskierrossa viimeisten kuukautisten alkamisesta on kulunut 7 viikkoa). Liian varhain tehty ultraäänitutkimus voi jäädä epäselväksi ja herättää vain turhaa huolta. 

Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen kannattaa hakeutua, mikäli raskauden alkamisen ajankohta on epäselvä tai kuukautiskierto on epäsäännöllinen. Myös poikkeavat alavatsakivut tai verinen vuoto emättimestä ovat syitä tarkistaa raskauden tila. Ajan voi varata tilanteen tarkistamiseksi myös ilman erityistä syytä.

Mikäli ultraäänitutkimuksessa todetaan poikkeava tilanne, esimerkiksi tuulimunaraskaus, kohdunulkoinen raskaus tai keskenmeno, tehdään tarvittaessa lähete sairaalan naistentautien poliklinikalle. InOvassa kokeneet naistentautuen erikoislääkärit huolehtivat alkuraskauden tutkimuksista.

Teemme pääsääntöisesti vain alle 12 raskausviikon ultraäänitutkimuksia. 

Varhaisraskauden tutkimuksista myönnetään Kelan suorakorvaus kaikille asiakkaille.

Varhaisraskauden uä-tutkimus

Varhaisraskauden uä-ajan voit varata kenelle tahansa InOvan gynekologille.

Vastaanottokäynti on max. 30min ja sisältää ultraäänitutkimuksen. 

InOva – intohimona vaativat hedelmöityshoidot

Tavoitat meidät verkosta 24/7.

+358 (0)17 263 1700

info@inova.fi

Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio