Terapia- ja tukipalvelut

Seksuaaliterapian tarkoituksena on auttaa erilaisten seksuaalisuutta käsittelevien pulmien ratkomisessa. Seksuaaliterapiassa pysähdytään erilaisten seksuaalisuuteen ja seksuaali-identiteettiin liittyvien kysymysten sekä toiminnallisten häiriöiden äärelle. Toiminnallisilla häiriöillä tarkoitetaan muun muassa seksuaalista haluttomuutta, orgasmihäiriöitä, erilaisia kiputiloja ja erektiohäiriöitä. Lapsettomuuteen, raskauteen ja synnytykseen liittyvä huoli, pelko ja ahdistus sekä niihin liittyvä neuvonta ovat myös terapiavastaanotolla käsiteltäviä asioita.

InOvassa vastaanottoa pitää erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja kätilö Anu Hytönen. Hän on työskennellyt vuodesta 2002 kätilötyön parissa ja kohdannut kaikenikäisiä naisia ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa, iloissa ja suruissa. Anu on valmistunut seksuaaliterapeutiksi vuonna 2007, jonka jälkeen hän on pitänyt vastaanottoa kätilötyön ohessa. Saadakseen entistä monipuolisempaa osaamista ja ymmärrystä parisuhteen pulmatilanteisiin sekä kommunikaatiovaikeuksiin, hän on opiskellut lisäksi tunnekeskeisen pariterapian perusteet. Anu Hytönen on mielenterveys-, trauma- ja kriisityön kliinisesti erikoistunut osaaja, jolla on syvällistä ymmärrystä ja kykyä kohdata asiakkaat laaja-alaisesti.

Vastaanotolla voidaan käsitellä juuri niitä asioita, jotka tässä hetkessä tuntuvat merkityksellisiltä. Keskustelu on luottamuksellista sekä asiakkaan toiveiden, tarpeiden ja voimavarojen mukaan etenevää. Voit tulla vastaanotolle yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Voimme kulkea matkaa turvallisesti yhdessä, pysähtyä tarkastelemaan asioita ja katsoa eteenpäin. Toisinaan jo yksi tapaamiskerta voi tuoda paljon apua.

Olet lämpimästi tervetullut Anu Hytösen vastaanotolle InOvaan!

Ajanvaraus netistä tai soittamalla puh. 017 2631700 tai lähetä viesti chatin tai sähköpostin kautta info@inova.fi

TOIVEENA RASKAUS  

Olet saattanut pitkään toivoa lasta, mutta toiveesi ei ole vielä toteutunut. Lapsettomuus on kipeä ja hyvin intiimi asia, josta puhuminen ulkopuolisille, jopa omalle kumppanille, voi olla vaikeaa. Oma toive ja suunnitelmat menettävät merkityksensä, kun elimistö ei toimikaan toivotulla tavalla. Epäonnistuminen raskaaksi tulemisessa, joka näyttää muilta sujuvan, voi herättää pettymyksen, surun, tyhjyyden, vihan, häpeän ja katkeruuden tunteita.

Lapsettomuus luo väistämättä muutoksia parisuhteeseen ja intiimiin yhteiselämään. Se voi lähentää surun ja toivon kautta. Lapsettomuus voi luoda keskinäisen tuen ja ymmärryksen tunteen, jota puolisot eivät ennen ole kokeneet. Se voi auttaa parisuhdetta kehittymään ja johtaa lisääntyneeseen sitoutumiseen ja läheisyyteen parisuhteessa.

Lapsettomuuskriisin erityispiirre on surun edestakainen, aaltomainen liike. Toivo syttyy ja sammuu kuukausittain. Seksuaalisuus on herkin alue ihmiselämässä, johon parisuhteen vaikeudet ja elämän kriisit heijastuvat helposti. Jokainen kokee lapsettomuuden kuitenkin eri tavoin. Kaikille se ei ole vaikea kriisi, mutta jokaiseen se jättää jälkensä. Lapsettomuudesta ja sen hoitamisesta tulevat osa parin elämäntarinaa.

Kätilö ja seksuaaliterapeutti voi mielellään keskustella kanssasi lapsettomuuteen ja parisuhteeseen liittyvistä asioista. Olet lämpimästi tervetullut Anu Hytösen vastaanotolle InOvaan!

Ajanvaraus netistä tai soittamalla puh. 017 2631700 tai lähetä viesti chatin tai sähköpostin kautta info@inova.fi

NIIN KAUAN KAIVATTU, PELOTTAVA RASKAUS

Vauvan odotus ei välttämättä ole pelkkää onnea ja iloa. Erityisesti alkuraskaus voi olla henkisesti rankkaa, jos on voimakas pelko keskenmenosta. Monia sikiön hyvinvointi huolettaa myös alkuraskauden jälkeen. Useimmat pelot liittyvät jollakin tavalla synnytykseen, lapsen kasvuun ja kehitykseen. Myös oma jaksaminen ja selviytyminen niin raskausajasta kuin synnytyksestäkin mietityttävät.

Raskausajan pelot ovat hyvin yleisiä ja aivan luonnollisia, eikä monikaan odottaja koe niitä kovin voimakkaina. Toisinaan odottavien äitien pelot voivat kuitenkin kasvaa ylivoimaisen suuriksi. Ne voivat painaa kovasti mieltä koko raskausajan, jopa siinä määrin, että ne alkavat hallita normaalia elämää.  Pelkojen kanssa ei kannata jäädä yksin, keskusteluapua on aina saatavilla.

Ensimmäistä lastaan odottavilla pelot liittyvät usein synnytykseen, koska asiasta ei ole aikaisempaa kokemusta. Joskus pelot heräävät kuitenkin vasta toisen tai jonkin myöhemmän raskauden aikana. Aikaisempi huono synnytyskokemus saattaa altistaa peloille. Kaikenlainen tiedon saaminen sekä keskustelu raskauden etenemisestä, synnytyksestä ja lapsen kehityksestä kasvattavat luottamusta ja pienentävät pelkojen määrää.

Jokainen synnytys etenee yksilöllisesti, synnyttäjä ei voi koskaan varautua täysin synnytyksen kulkuun. Tiedon lisäämisen ja keskustelun avulla voi kuitenkin ennakoida monia asioita ja kohdata ne tilanteen tullen hyvin valveutuneena sekä rohkein ja avoimin mielin.

Kätilö ja seksuaaliterapeutti voi mielellään keskustella kanssasi raskauteen, synnytykseen ja parisuhteeseen liittyvistä asioista. Olet lämpimästi tervetullut Anu Hytösen vastaanotolle InOvaan!

Ajanvaraus netistä tai soittamalla puh. 017 2631700 tai lähetä viesti chatin tai sähköpostin kautta info@inova.fi

Voit varata ajan lahjasukusoluneuvontaan InOvaan. Olet lämpimästi tervetullut Anu Hytösen vastaanotolle InOvaan!

Ajanvaraus netistä tai soittamalla puh. 017 2631700 tai lähetä viesti chatin tai sähköpostin kautta info@inova.fi

Ajanvaraus seksuaaliterapeutille, keskusteluajoille tai lahjasoluneuvontaan

Voit varata ajan netistä. Yksilöajalle on varattu 45 min (75 €) ja pariskunta-ajalle 90 min (125 €).  Lahjasukusoluneuvonnan (60 min) hinta on 145 €.

(Huom! Kaikki ajat näkyvät ajanvarauksessa 60 min mittaisina)

Tervetuloa!

InOva – intohimona vaativat hedelmöityshoidot

Tavoitat meidät verkosta 24/7.

+358 (0)17 263 1700

info@inova.fi

Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio