Pakastetun alkion siirto

Koeputki­- tai mikrohedelmöityshoidosta saaduista alkioista paras valitaan tuorealkionsiirtoon ja loput hyvälaatuiset alkiot voidaan pakastaa -­196 °C:sta nestetyppeä sisältävään tankkiin. Pakastettuja alkioita voidaan myöhemmin sulattaa ja käyttää uudessa alkionsiirrossa.
Pakastealkionsiirto voidaan tehdä joko luonnolliseen tai hormonituettuun kuukautiskiertoon. Lääkäri valitsee ja suunnittelee parhaimman hoitokaavan ennen hoitokierron alkua.
Pakastealkionsiirrossa käytettävä alkio sulatetaan yleensä siirtoa edeltävänä päivänä, jotta voidaan seurata, että alkio on elossa ja lähtee jakautumaan. Lähes kaikki pakastetut alkiot selviytyvät sulatuksesta ja raskauden todennäköisyys on keskimäärin 30-40 %.
Alkioiden pakastamisesta tehdään erillinen alkioiden pakastus-­ ja säilyttämissopimus ja alkioiden säilyttämisestä peritään vuosimaksu. Mikäli pakastettuja alkioita ei haluta enää käyttää, ne voidaan joko tuhota, luovuttaa alkioadoptioon tai antaa klinikan laadunvarmistus-­ tai koulutuskäyttöön. Alkioiden säilytyksen päättäminen tapahtuu aina kirjallisesti. Alkiot säilyvät nestetypessä vuosia.

InOva – intohimona vaativat hedelmöityshoidot

Tavoitat meidät verkosta 24/7.

+358 (0)17 263 1700

info@inova.fi

Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio